Editorial

Lletres Guixolenques, tal com queda indicat en la pàgina d’inici i de benvinguda, és una revista literària digital que té com a objectiu la divulgació del patrimoni literari guixolenc i, al mateix temps, estimular entre els joves la continuïtat d’aquest patrimoni.
La revista desplega en cada número un mostrari del llegat literari ciutadà, d’escriptors que ja ens han deixat. Té un altre apartat de textos d’autors actuals. I compta, també, amb apartats que volen servir d’estímul i aparador de nous escriptors, escriptors joves.
La revista està oberta a escriptors que tinguin alguna relació, assídua o esporàdica amb Sant Feliu de Guíxols, i que ja comptin amb un currículum de publicacions.
La revista té una edició semestral (juny i setembre) i també recull escrits d’autors, guixolencs o no, que tractin temes relacionats amb la ciutat.
És una revista en llengua catalana.

En aquest número 11 de Lletres Guixolenques, completem el recull de poemes que Salvador Albert aplega en el recull que porta el nom de Florida de Tardor.

D’Agustí Casas continuem la reproducció de Coses d’Itàlia fins al final del text dedicat a Pompeia.

D`Agustí Calvet Gaziel “Gaziel”, reproduïm ja el final del text original d’Una vila del vuitcents. De fet aquest primer llibre de Gaziel portava dos afegits més: el text d’una conferència i un altre text sobre la seva estada a París essent-hi com a estudiant. Aquest dos afegits no els reproduïm perquè ja figuren inclosos en el volum de la seva obra completa, cosa que no succeeix amb el text de la Vila del vuitcents, raó per la qual l’hem reproduït al llarg dels darrers números de Lletres Guixolenques.

I de Ferran Patxot continuem reproduint els capítols de Les ruïnes del meu convent. En aquesta ocasió presentem el text dels capítols XXV fins al XXX

De Fèlix Martí, reproduïm el capítol primer del seu llibre Viatge iniciàtic a les religions d’Orient, en què exposa un retrat prolix de mostres de la religiositat hinduista palesa en edificis i l’estatuària que els decora, un retrat que és aprofitat per l’autor per fer consideracions concises sobre la religiositat hinduista i altres ideologies religioses.

De Joaquim Pijoan, reproduïm pàgines del seu diari personal, on queden reflectides les vivències d’un observador de la realitat que l’envolta, traspassat per interrogants, emocions, i sentiments, projectes i propòsits, que són els propis d’un diletant, tal com ell mateix es considera i li plau d’anomenar-se.

De Narcís Comadira, publiquem dos poemes. El primer s’interroga sobre accions de la nostra ment, que semblen habituals i generals, però que el poeta s’ocupa de destacar. El segon és una constatació del flux inestroncable de la quotidianitat.

D’Ester Xargay, reproduïm un poema del seu llibre Infinitus, un poema amb interessants pinzellades sobre la llengua, l’escriure i l’ésser, adobades amb rima clàssica.

D’Angela Ribas, transcrivim un poema Brindis ple de claredat i transparència que juga amb un ball dolç de mots i conceptes en l’acció d’un brindis entre un tu i un jo.

Josep Cullell analitza la trajectòria ideològica de conceptes com “unitat”, “il·legalitat” i “sobirania popular” a l’entorn de les rèpliques contra la reivindicacions del dret a decidir o de la independència impulsats pel sobiranisme catalanista.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s