Salutació del Conseller de Cultura

Al llarg dels temps les eines canvien, però la necessitat d’expressar i de comunicar no. L’escriptura va néixer entre els humans ja fa uns quants segles i va venir per quedar-se. Necessitem comunicar els nostres sentiments, idees, anhels, il·lusions o fins i tot frustracions. Necessitem expressar-nos i també construir-nos a través de la nostra pròpia expressivitat o creativitat. I també amb la dels altres. El relat de vida de cadascú de nosaltres es construeix així: escrivint o llegint. Els escriptors i lectors fan la cultura d’un país, el relat compartit; expressen les il·lusions compartides, els anhels compartits i les voluntats compartides.

I per a poder mantenir ben viva la nostra capacitat expressiva , per a crear el nostre relat col·lectiu, per a entendre millor on anem, per a indagar més bé quin futur volem, necessitem eines. Eines tradicionals, les de sempre; i eines contemporànies. Per això em plau saludar l’aparició de “Lletres Guixolenques”. Neix una revista digital que es proposa divulgar el patrimoni literari guixolenc tot estimulant-ne el seu enriquiment, tot posant-lo a l’abast de les noves generacions. Ben segur que “Lletres Guixolenques” ens permetrà a tots conèixer millor com sent, com batega, com s’expressa el ciutadà i ciutadana de Sant Feliu de Guíxols.

La pluralitat que aplega aquesta revista és un dels seus grans atractius: els autors del passat, representats per mostres de lírica renaixentista i el fulletó en capítols, poden ser redescoberts amb les eines de la tecnologia actual. Alhora, els escriptors emergents, amb obres que van de l’assaig històric i cultural a la narrativa refrescant adolescent, hi troben un espai generós des d’on donar-se a conèixer.

Tots plegats traspuen el sentiment, el batec guixolenc i expliquen la realitat literària del poble.

Ferran Mascarell

Conseller de Cultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s