Salutació de l’Alcalde

Habitualment, tot allò que ens provoca sensacions somàtiques és el que ens corprèn i fa que cerquem repetir l’experiència: mirar una final de futbol en grup, participar ens curses diverses o anar a pescar. Són activitats que aconsegueixen que activament les busquem, vaja, que ens omplen. Per aquest motiu, solen quedar per davant d’altres activitats més contemplatives com mirar una exposició de quadres o anar al cinema. Poca gent viatja només per veure una exposició de quadres (sí, n’hi ha que sí), i menys per anar al cinema.

No obstant, crec que hi ha una excepció que, malgrat ser a priori una activitat contemplativa, fa sorgir en qui ho practica sensacions intenses, que sense embafar originen en cadascú de nosaltres multitud d’emocions. Em refereixo al plaer de llegir.

I és de bonhomia proporcionar estris per a gaudi del altres. Acompanyar a descobrir allò que està ben escrit crec que és un propòsit mereixedor d’atenció i agraïment. La pàgina web de les Lletres Guixolenques contribueix a fer que l’ofici de viure sigui una mica de més bon fer. Hi trobareu en el seu plantejament allò del nacionalisme ganxó, el qual crec que en aquest cas és un element que ens ajuda a concretar un àmbit proper de lletres, oracions, adjectius i històries ben ordenades. Com diria en Josep Pla, ho fa tot més mengívol. Sort i encert en la tria que feu, i bones estones als lectors.

Joan Alfons Albó
Alcalde de Sant Feliu de Guíxols

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s